Sexualitatea si varstele feminine  
 

Sexualitatea si varstele feminine

Cum te simti in corpul tau si ce ar trebui sa ai in vedere la 30 si la 40 de ani.

Elisabeta Ilie, psiholog si psihoterapeut, sustine ca problemele sexuale pot aparea la orice varsta: "Depinde foarte mult de principiile care stau la baza cuplului, de modul in care cuplul reuseste sa rezolve problemele si sa depaseasca situatiile neplacute". Afla de la ea care sunt cele mai frecvente probleme de natura sexuala si care afesteaza viata de cuplu cu care femeile se confrunta si cum se pot ele remedia la 30 si la 40 (inclusiv 40+) de ani.

La 30 si la 30 plus

Femeia intampina probleme din punct de vedere sexual, la nivelul cuplului in momentul in care este suprasolicitata: serviciu, copii, treburi casnice ...scade apetitul sexual. Altfel se gandeste la sex o persoana odihnita, relaxata si altfel una obosita care se gandeste cum sa faca mai repede un dus si apoi sa doarma.

Ce se poate face?

Putina organizare: o prioritizare a sarcinilor, impartirea responsabilitatilor la nivelul familiei

La 40 si la 40 plus

Cand mai apar probleme: femeia nu se mai considera suficient de atragatoare, in urma trecerii anilor, in urma kg in plus.

Ce se poate face?

Este bine sa nu ne comparam cu noi cand eram mai tinere, sau cu alte femei mai tinere. Este bine sa stim ca fiecare varsta are farmecul ei, iar femeia este atragatoare la orice varsta avand in vedere caracteristicile varstei.

Daca apare o problema sexuala este bine sa:
- vedem daca este o cauza biologica, medicala
- sa vorbim cu partenerul
- sa tratam cauza biologica, medicala
- daca nu exista o cauza medicala nu dati frau liber reprosurilor, nu va concentrati pe gasirea vinovatului
- identificati, impreuna cu partenerul adevarata cauza a disfunctionalitatii sexuale, concentrati-va pe depasirea situatiei
- aplica ceea ce tine de tine in depasirea acestei situatii
- este foarte important sa privim aceasta problema cu intelegere problemele de natura sexuala trebuie tratate ca si celelalte probleme aparute la nivelul cuplului - avand grija sa nu le tratam cu indiferenta, dar nici a le hiperboliza.

Sursa online Feminis: Sexualitatea si varstele feminine

<< inapoi

 
 
     
Toate drepturile rezervate www.elpsi.ro
Webdesign www.xtrem-division.ro
ClickLink.ro Medicina INFOS.RO - DIRECTOR WEB Smarty Web Director Total Top Director web